Święta wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami, dlatego też nasi uczniowie z klas Przysposabiających do pracy pod okiem nauczycieli doskonalili swoje umiejętności, przygotowując potrawy na warsztaty wiosenno–wielkanocne.
Zadaniem zespołów klasowych było wybranie dowolnego przepisu i wykonanie wg planu wybranej potrawy oraz zaprezentowanie jej na forum uczniowskim. Dodatkowo zespoły klasowe miały za zadanie przedstawić przepis oraz sposób wykonania.
Uczniowie wybrali różnorodne potrawy, na stole stanęły: sernik, keks wielkanocny, babeczki czekoladowe, babka anielska, mufiny – baranki, ciasteczka wiosenne- cytrynowe, mazurek świąteczny. Nie zabrakło też przekąsek z jajkami przepiórczymi w towarzystwie białej kiełbasy, sałatki warstwowej i półmisku wędlin.
Uczniowie wykazali się pomysłowością i kreatywnością, pokazali też swoje umiejętności kulinarne. Na zakończenie wszyscy mieli możliwość degustacji wykonanych potraw.